Nieuws

Bezoek

Na 21 juni 2012 is het Drents Archief gesloten. Op 4 september zal het Drents Archief open gaan op de oude locatie: Brink 4, Assen.

Openingstijden vanaf 4 september 2012
Dinsdag – donderdag 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag        10.00 – 13.00 uur   

Gemeentearchief Assen
Het archief van de gemeente Assen is nog niet raadpleegbaar vanwege bewerking en restauratie. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dr. H. Nijkeuter, gemeentearchivaris in het Drents Archief.

Goed voorbereid
Met behulp van de databases onder de rubriek Zoeken kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek. Via het archievenoverzicht kunt u bijvoorbeeld zien welke archiefstukken voor uw onderzoek interessant zijn. Het is zelfs mogelijk de stukken van tevoren te reserveren. Een goede voorbereiding voor het doen van stamboomonderzoek is de genealogische gids.

Op onderzoek in de studiezaal

Als u de studiezaal van het Drents Archief bezoekt, is de volgende informatie handig:
- Wat u even moet weten
- Tarieven

Wat mag ik van het Drents Archief verwachten?
In het Handvest dienstverlening Drents Archief kunt u lezen wat u als bezoeker van ons mag verwachten. Dat geldt zowel voor de dienstverlening in het Drents Archief, de dienstverlening op afstand als ook de evaluatie van onze diensten. Op- of aanmerkingen over onze dienstverlening kunt u aan ons doorgeven via E-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoekersreglement

Het Drents archief heeft bepaalde regels vastgesteld voor het bezoek aan de studiezaal. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om zelf kopieën van originele archiefstukken te maken, maar u kunt wel vragen of er kopieën voor u gemaakt kunnen worden. De studiezaalmedewerker bekijkt dan of dit mogelijk is, gezien de materiële staat van de documenten. Deze en andere regels kunt u nalezen in het bezoekersreglement .