Afdrukken
Categorie: Primair onderwijs
Hits: 8974
Excerpt: Dit is het kleuterspel

Primair onderwijs; groep 1 en 2

In het Drents Archief is een kistje gevonden. Een kistje van vroeger! Kunnen de leerlingen ontdekken wat er in het kistje zit? Samen met superslimme speurhond Stoffer speuren ze naar oude papieren van vroeger. Deze papieren horen bij het meisje met de hoepel. Wie was dit meisje en hoe zag haar leven eruit?

Aan de hand van leuke spellen en opdrachtjes leren kleuters in het Drents Archief de verschillen tussen vroeger en nu. Ze komen erachter hoe foto’s er vroeger uitzagen, waarom we oude papieren bewaren in het archief en hoe die papieren eruit zien. Kleuters maken zo spelenderwijs kennis met geschiedenis en ontdekken welk verhaal een foto kan vertellen.

Als de leerlingen allerlei dingen geleerd hebben over vroeger, willen ze misschien best eens een kijkje nemen in de tijd van het meisje met de hoepel! Maar, tijdreizen naar vroeger, kan dat wel?

Drentse Cultuur Academie

Het kleuterspel ‘Het meisje met de hoepel’ is een onderdeel van de leerlijn beeldcultuur van de Drentse Cultuur Academie. In deze leerlijn brengen basisschoolleerlingen elk jaar een bezoek aan een culturele instelling in Drenthe. Meer weten? Kijk dan op de website van de DCA.

Aansluitende kerndoelen

Het educatieve programma ‘Het meisje met de hoepel’ sluit aan op kerndoel 51. Het programma laat kinderen spelenderwijs kennis maken met begrippen als vroeger, nu, jong en oud.

Informatie & aanmelden