Afdrukken
Categorie: Primair onderwijs
Hits: 7778
Excerpt: Terug naar de tijd van ridders en kastelen in het Drents Archief!

Primair onderwijs; groep 5 en 6

In het Drents Archief duiken de leerlingen in de riddertijd! Ridder Rudolf II leefde in de middeleeuwen in Drenthe. Hij was ridder en van adel. Van adel betekent dat je rijk en belangrijk was! Dat geldt ook voor Rudolf: hij was de baas van de vesting Coevorden en woonde op een echt kasteel.

Helaas is Rudolf zijn zegelring verloren… en die is erg belangrijk, want hiermee verzegelt Rudolf zijn brieven. Kunnen de leerlingen de ring terugvinden? Door een spannend spel in de kelders van het Drents Archief te spelen, vinden ze misschien een belangrijke aanwijzing… halen de leerlingen de juiste informatie uit de eeuwenoude archiefstukken van Ridder Rudolf II? En durven ze de wapenkamer van Rudolf, die vol gevaarlijke spullen ligt, te betreden?

Aansluitende kerndoelen

Het Ridderspel kan lesstof vervangend zijn, maar ook als aanvulling voor de geschiedenislessen op school worden ingezet. Dit programma brengt leerlingen in aanraking met hun eigen lokale geschiedenis en vormt dus een concreet voorbeeld van leven in de middeleeuwen.

Het programma sluit aan op kerndoelen 51 t/m 53 -  tijd van monniken en ridders.

Informatie & aanmelden