Hallo allemaal,
Via deze weg wil ik mij nog een keer aan jullie allemaal voorstellen. Veel heb ik al gesproken, maar het corona rooster en de nieuwe beperkingen hebben ervoor gezorgd dat ik nog niet met iedereen (uitgebreid) kennis heb kunnen maken.
Ik ben Bas Gast, 41 jaar, en sinds 17 augustus 2020 voor 12 uur per week als projectleider e-depot werkzaam bij het Drents Archief. Normaal gesproken werk ik op de maandag en de donderdag, maar wanneer nodig kan dat ook wel eens een andere dag zijn.
Samen met mijn vrouw Suzanne en zoon Jonathan (5) woon ik in het kleine dorpje Garminge, niet ver van Westerbork. Hier zijn wij al enige tijd bezig met het volledig restaureren van een 300 jaar oude rietgedekte boerderij. Sinds kort en precies volgens planning, want voor de winter, zijn wij erin getrokken en hebben we ons tijdelijke verblijf verlaten. Maar voorlopig is er nog genoeg te doen, wij bouwen in etappes en hebben nu voorhuis voor opa en oma en ons eigen woongedeelte voor een belangrijk deel klaar. Wat nog volgt zijn de bovenverdieping met slaapkamers en badkamer, renovatie badkamer van het voorhuis en de andere helft van de boerderij waar extra kamers komen en op termijn mogelijk een bed and breakfast. Vrijwilligers zijn altijd welkom!
Wanneer ik een keer tijd over heb ben ik bezig in en voor de natuur, of op het land, in de moestuin of heel af toe nog eens een rit op de motor, maar dat laatste komt er niet veel meer van…

Tot vorig jaar was ik werkzaam als ICT Manager en projectleider bij De Geschillencommissie in Den Haag. Dankzij een reorganisatie kon ik fulltime met ons bouwproject aan de slag, totdat ik deze leuke functie bij het Drents Archief tegen kwam. Voor mij een perfecte combinatie, omdat het aantal uren mij in staat stelt om het bouwproject voort te zetten naast mijn baan.
Mijn ervaringen zijn tot nu toe zeer positief. Iedereen is erg open en met elkaar begaan. De eerste weken die ik nog op kantoor heb mogen meemaken werd ik warm ontvangen en viel de goede sfeer meteen op.

Wanneer jullie vragen hebben over mij of het project twijfel dan niet, jullie kunnen mij altijd bereiken per telefoon of per mail.
Groeten,
Bas