‘BEREND BOTJE GING UIT VAREN’…

Wereldberoemd was admiraal Louis van Heiden na zijn succes bij de slag van Navarino in 1827. Maar wie kent tegenwoordig nog de naam
van deze Drentse zeeheld in dienst van de Russische tsaar? Zijn levensverhaal was misschien de inspiratie voor het bekende
liedje over Berend Botje.Nu krijgt deze vergeten zeeheld weer de aandacht die hij verdient! 

Tentoonstelling

tentoonstelling bbVanaf 16 maart 2018 in het Noordelijk Scheepvaartmuseum: Is Louis van Heiden werkelijk de Berend Botje uit het bekende kinderliedje? Bekijk de reizende tentoonstelling en oordeel zelf! Bij de tentoonstelling wordt ook de documentaire over Van Heiden vertoond.
Lees meer...

Biografie en film

filmvanheiden 238x238In 2017 verscheen het boek 'De voorzienigheid regeert! Louis van Heiden, admiraal in Russische dienst'. Hoe heeft hij zo’n hoge positie verkregen in Russische dienst en hoe kwam het dat hij een levende legende werd na een zeeslag voor de Griekse kust?
Lees meer...

Symposium

symposium 238x238Op maandag 16 april 2018 vindt een symposium plaats waarin het boeiende levensverhaal van Louis van Heiden in een breder perspectief wordt geplaatst.  Waarom kozen Nederlanders voor een carrière in vreemde zeedienst en hoe verging het ze daar? 
Lees meer...

Educatief programma

educatie
Leerlingen van groep 5 en 6 uit Tynaarlo beleven in het Drents Archief een spectaculaire game!! Ze gaan met behulp van de modernste technologie als echte speurneuzen aan de slag om het geheim van Van Heiden te achterhalen. Waarom kwam hij 'nooit meer om'?
Lees meer…