Nieuws

AlleDrenten.nl krijgt update

babys kleinOnze genealogische database AlleDrenten.nl krijgt deze week een update. De site werkt daarom wat trager en het kan soms onjuiste resultaten opleveren bij het zoeken op een geboorte- of woonplaats. Volgende week werkt de site weer optimaal.

Oproep: Help mee kolonisten in kaart te brengen!

aankomst gezin 132x120Bent u één van die miljoen Nederlanders die een voorouder heeft in de Koloniën van Weldadigheid? Veel nazaten gaan op zoek naar het lief en leed van hun arme voorouders. Helpt u mee die gegevens vindbaar te maken? 

Elk jaar komen veel onderzoekers naar het Drents Archief in Assen om te speuren naar het reilen en zeilen van hun voorouders in de Koloniën van Weldadigheid.

Lees meer...

Van DrenLias naar AlleDrenten.nl

babys kleinBegin dit jaar is onze nieuwe website voor familieonderzoek online gegaan: AlleDrenten.nl. Daarom nemen we in april afscheid van DrenLias, onze oude genealogische database. 

AlleDrenten.nl biedt meer zoekmogelijkheden en meer scans dan DrenLias.
U kunt zoeken op meerdere gemeentes tegelijkertijd;
In plaats van een voornaam kunt u een initiaal invullen; 

Lees meer...

Klaas Stol: Vriend voor het leven

digiloungeKlaas Stol is de eerste ‘Vriend voor het leven’ van de Stichting Vrienden van het Drents Archief. Waarom ging hij dit levenslange lidmaatschap aan? 

Stol: “Vriendschap is niet tijdelijk, je gaat een vriendschap aan voor een langere periode. De aard van het Drents Archief vraagt ook om een langdurige betrokkenheid. Veel Vrienden van het Drents Archief zijn jarenlang lid. Een ‘Vriendschap voor het leven’ levert dan voordeel op".

Lees meer...

Oproep foto's, films en ooggetuigen boortoren 't Haantje

boortoren1In 1965 is de NAM bezig met proefboringen naar gas bij 't Haantje, in de buurt van Emmen in Drenthe. Op 1 december 1965 begint de grond onder de boortoren te borrelen en te bubbelen. De boorlocatie wordt door het personeel in allerijl verlaten. Even later zakt de 50 meter hoge boortoren samen met een auto en enkele caravans in de grond. De NAM en het Franse boorbedrijf Forex zien binnen een paar seconden voor 4 miljoen gulden aan materiaal verdwijnen. Een fontein van gas en modder van 30 meter hoog spuit dagenlang de lucht in. 

Lees meer...