Excerpt: Check voor uw bezoek onze openingstijden.

Hieronder vindt u de reguliere openingstijden van onze Studiezaal en Digilounge.

maandag gesloten
dinsdag 9.30 - 17.00 uur
woensdag 9.30 - 17.00 uur
donderdag 9.30 - 17.00 uur
vrijdag gesloten

Let op! Het Drents Archief is in 2024 gesloten op:

  • maandag 1 april (Tweede Paasdag)
  • donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag)
  • maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag)
  • woensdag 19 juni (i.v.m. een Teamdag)
  • woensdag 25 december (Eerste Kerstdag)
  • donderdag 26 december (Tweede Kerstdag)
  • woensdag 1 januari 2025 (Nieuwjaarsdag)

Van dinsdag tot en met donderdag bent u welkom voor het doen van historisch onderzoek of het raadplegen van bouwdossiers. Een plek reserveren in onze Studiezaal is verplicht en kan tot 24 uur van te voren via onderstaande reserveringstools.

Reserveren bouwdossier Reserveren archiefstukken

Komt u genealogisch onderzoek doen, of bijvoorbeeld de Kadaster-archiefviewer of onze beeldbank raadplegen? Dan kunt u tijdens openingstijden terecht in de Digilounge. Hiervoor hoeft u geen plek te reserveren. Ook kunt u gratis en zonder afspraak binnen komen lopen om het originele beeld van Bartje, een van onze tijdelijke exposities of de film van de maand te bekijken.

In het Drents Archief

U kunt tijdens uw bezoek gebruik maken van onze koffiemachine voor slechts € 1,- per consumptie. Koffiemuntjes zijn verkrijgbaar bij de receptie, u kunt betalen met de pin of met contant geld.

Telefonische bereikbaarheid

Van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur is het Drents Archief telefonisch bereikbaar. Buiten die tijden kunt u ons het beste via de mail (info@drentsarchief.nl) en/of via de chat op deze website bereiken.