Excerpt: Tips voor het zoeken naar personen en veelgevraagde onderwerpen >

Wilt u dat het Drents Archief onderzoek voor u doet of kopieën voor u maakt? Dat kan! Vul het contactformulier in en binnen vijf werkdagen kunt u antwoord van ons verwachten.

Onze tarieven zijn exclusief administratie-, verpakkings- en verzendkosten. Bij niet-contante betaling worden € 6,00 administratiekosten in rekening gebracht voor opdrachten onder € 150,00. Voor betalingen uit het buitenland wordt € 5,00 doorberekend. Onderzoek met een maximale duur van een half uur wordt binnen twee weken afgehandeld.

Tarieven per 1 januari 2020
Zelf onderzoek doen in het Drents Archief gratis
Inlichtingen over bij het Drents Archief aanwezige archieven gratis
   
Onderzoek op verzoek  
Per kwartier of een deel daarvan € 17,00
   
Scans en prints/fotokopieën (m.u.v. bouwdossiers)  
Scan A4, folio of A3 € 0,50
Print/kopie zwart-wit A4 € 0,50
Print/kopie zwart-wit A3 en folio € 0,60
Print/kopie kleur A4 € 0,90
Print/kopie kleur A3 € 1,50


Als u niet zelf de archiefstukken opzoekt die u gescand wilt hebben, maar dit door een medewerker van het Drents Archief laat doen, worden handelingskosten in rekening gebracht: € 13,50 per kwartier. Dit tarief wordt ook berekend als een medewerker van het Drents Archief voor u een scan opzoekt die nog niet online staat.

De prijzen zijn in euro's en inclusief 21% BTW (tenzij vrijgesteld van BTW).

Bouwdossiers

Omdat we zelf niet beschikken over een scanstraat, laten we bouwtekeningen scannen door een extern bedrijf. We brengen hiervoor eenmalig handelingskosten à € 17,00 in rekening plus de kosten van de scan. Dit is afhankelijk van de grootte van de tekening, maar de gemiddelde prijs ligt tussen de € 12,50 en € 15,00 per scan.