Excerpt: Leuke smartphonetour door Assen!

Vanaf het Pinksterweekend kunnen families met kinderen van 4 t/m 12 jaar met hun smartphone op expeditie door de stad Assen. Expeditie van Lier is de leukste speurtocht over het verleden. Tijdens de route ga je terug naar de 18de eeuw. De tijd waarin ontvanger-generaal Johannes van Lier leeft. Samen met hem ga je op ontdekkingstocht door Assen. Tijdens de expeditie los je samen allerlei vragen op. Voor de speurtocht maak je gebruik van de gratis app Spacetime Layers.
Expeditie van Lier is een initiatief van het Drents Museum, Drents Archief, Het Drentse Landschap en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur. 

De route is anderhalve kilometer lang en start bij het hek van het monumentale landhuis Overcingel aan de Oostersingel 27 in Assen. Expeditie van Lier kun je op elk moment volgen. Er zijn twee verschillende routes beschikbaar: voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Spelenderwijs beantwoord je vragen waarmee je letters verzamelt. Schrijf de letters op het antwoordkaartje en maak kans op een gaaf cadeau. Het antwoordkaartje kun je vanaf 21 mei op deze pagina downloaden.

Spacetime Layers

Om op expeditie te gaan heb je de app Spacetime Layers nodig. De app is gratis te downloaden via Google Play of de App Store. Download de app voordat je op pad gaat. Bij de eerste keer gebruik van de app moet je je registreren met je e-mailadres. De handleiding hoe je de app en route(s) kunt downloaden staat is vrijdag 21 mei beschikbaar.

Expeditie van Lier

Deze coronaproof smartphoneroute wordt gratis aangeboden door de partijen die elk jaar in de voorjaarsvakantie de Opa- en Omadagen organiseren: het Drents Museum, Het Drentse Landschap, ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en Drents Archief. De route staat van 21 mei tot en met 31 augustus 2021 online. 

Voor wie:  families met kinderen van 4 t/m 12 jaar
Waar: Centrum Assen
Data: 21 mei tot en met 31 augustus 2021
Tijd: Expeditie van Lier kun je op een eigen gewenst moment volgen
Prijs: gratis