Excerpt: De winnaar wordt op 27 mei bekend gemaakt.

De podcast 'De Hilte 11' is genomineerd voor een NL Award. De vijfdelige serie is een samenwerkingsverband tussen het Drents Archief en RTV Drenthe en werd gemaakt door Hilde Boelema en Marjolein Knol.

De NL Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste programma's van de regionale omroepen in Nederland. 'De Hilte 11' is genomineerd in de categorie Beste Audioproductie.

'Jonge mensen in oorlogstijd'
De podcast vertelt over het leven van de familie Nijboer uit Gieterveen. Dat leven verandert ingrijpend wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Vier generaties van de familie Nijboer spreken daarover. "Je krijgt echt een beeld van het leven van de jonge mensen in oorlogstijd, dat is knap", zo oordeelt de jury.

De makers van de podcast - Hilde Boelema en Marjolein Knol - zijn blij met de nominatie. "Het is belangrijk om dit soort verhalen te blijven te blijven vertellen. Ook nu nog. Vraag je ouders of opa en oma ernaar nu het nog kan."

De andere genomineerden in deze categorie zijn Omrop Fryslân en RTV Rijnmond. De winnaar wordt op 27 mei bekend gemaakt.

Wil je 'De Hilte 11' terugluisteren? Dat kan via deze pagina.