Excerpt: Bekijk op 20 april De Gouden Jaren tijdens Gekleurd Grijs 

9 maart 2023

April staat weer in het teken van Gekleurd Grijs: de actiemaand waarin culturele activiteiten worden georganiseerd, speciaal voor senioren in Drenthe. Uiteraard doet het Drents Archief ook weer mee. In april zijn twee filmvertoningen die worden voorzien van live-commentaar. Op 9 april stond de film in het teken van Assen, op 20 april gaan we terug naar de nostalgische 'Gouden Jaren' van de vorige eeuw in Drenthe. 

De Gouden Jaren

Beelden uit de jaren ‘50 en ’60 zijn voor velen een feest van herkenning. De veranderingen op het Drentse platteland komen in beeld, zoals de opkomst van de trekkers in de landbouw, de bouw van nieuwe wijken en de komst van supermarkten, iets nieuws in die tijd. Vele Drentse dorpen en hun inwoners maken hun opwachting in de film. Hét handelsmerk van de films was dan ook ‘iedereen is een filmster’. Niet alleen de burgemeester en de middenstand, maar juist ook huisvrouwen, arbeiders en kinderen komen al zwaaiend in beeld. Rinus Bouwmeester en Roelof Pieters, voormalige journalisten van RTV Drenthe, geven live commentaar bij de film.

  • Datum: donderdag 20 april 2023
  • Tijd: 14.00 - 15.15 uur
  • Prijs: € 5,- incl. koffie/thee en wat lekkers, na afloop. 

Aanmelden

U kunt zich voor deze activiteit aanmelden door een mail te sturen naar info@drentsarchief.nl of bel tijdens kantoortijden naar 0592 - 313 523.