Excerpt: Terug naar het Assen van Toen en de Gouden Jaren tijdens Gekleurd Grijs 

9 maart 2023

April staat weer in het teken van Gekleurd Grijs: de actiemaand waarin culturele activiteiten worden georganiseerd, speciaal voor senioren in Drenthe. Uiteraard doet het Drents Archief ook weer mee. In april zijn twee filmvertoningen die worden voorzien van live-commentaar.  

Terug naar het Assen van Toen

Met oude filmbeelden van het Jeugdverkeerspark, een koninklijk bezoek, de binnenstad bomvol auto’s en natuurlijk de legendarische TT-nachten worden bezoekers op woensdagmiddag 5 april meegenomen op een trip down memory lane. Terug naar de tijd dat in ons provinciestadje de halve binnenstad werd afgebroken omdat het mee moest in de vaart der volkeren. Leden van de Asser Historische Vereniging vertellen de bekende én minder bekende verhalen bij deze nostalgische beelden; wie heeft er niet leren drinken aan de bar bij Jampie Dekker, Parkzicht of Boele Geerts?

  • Datum: woensdag 5 april 2023
  • Tijd: 14.00 - 15.15 uur
  • Prijs: € 5,- incl. koffie/thee en wat lekkers, na afloop. 

De Gouden Jaren

In het Drents Archief draait op donderdagmiddag 20 april de film ‘De Gouden Jaren’. De beelden uit de jaren ‘50 en ’60 zijn een feest van herkenning. De veranderingen op het Drentse platteland komen in beeld, zoals de opkomst van de trekkers in de landbouw, de bouw van nieuwe wijken en de komst van supermarkten, iets nieuws in die tijd. Vele Drentse dorpen en hun inwoners maken hun opwachting in de film. Hét handelsmerk van de films was dan ook ‘iedereen is een filmster’. Niet alleen de burgemeester en de middenstand, maar juist ook huisvrouwen, arbeiders en kinderen komen al zwaaiend in beeld. Rinus Bouwmeester en Roelof Pieters, voormalige journalisten van RTV Drenthe, geven live commentaar bij de film.

  • Datum: donderdag 20 april 2023
  • Tijd: 14.00 - 15.15 uur
  • Prijs: € 5,- incl. koffie/thee en wat lekkers, na afloop. 

Aanmelden

U kunt zich voor deze activiteiten aanmelden door een mail te sturen naar info@drentsarchief.nl of bel tijdens kantoortijden naar 0592 - 313 523. Vermeld duidelijk voor welke activiteit (5 april = Assen van Toen, 20 april = Gouden Jaren) u zich aanmeldt.