Vul bij  Zoeken een zoekterm in en klik op Zoek.

  1. U ziet de gevonden foto's op uw beeldscherm.
  2. Klik op de foto die u wilt bestellen.
  3. Noteer het fotonummer. Bijvoorbeeld: DA901301 of OE011900005
  4. De twee letters van het fotonummer verwijzen naar de naam van de eigenaar. Bijvoorbeeld: DA = Drents Archief; OE = Stichting Ol Eel, Eelde. Zie de lijst in het bestelformulier hieronder.
  5. Zoek de eigenaar (of meerdere eigenaren) van de foto in deze lijst.
  6. Het Drents Archief handelt de bestelling af, wanneer het foto’s zijn uit de eigen collectie of stuurt de bestelling door naar de eigenaar.
  7. NB: sommige eigenaren vragen een kleine vergoeding. U verneemt dit wanneer u de foto bij hen bestelt.
  8. Vermeld bij uw bestelling altijd het fotonummer! Bijvoorbeeld: DA901301 of OE011900005

Een foto bestellen
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

DIGITALE LEVERING

Het Drents Archief en de andere eigenaren leveren uitsluitend digitale bestanden. Zij worden toegestuurd per e-mail. Levering van afdrukken of analoge fotografische reproducties is niet mogelijk. Indien gewenst kunt u van de digitale bestanden zelf een afdruk laten maken bij een fotoservice.

FOTOTARIEVEN DRENTS ARCHIEF

De digitaal beschikbare foto’s die het Drents Archief beheert zijn kosteloos. Foto’s van het Drents Archief die via internet zichtbaar zijn, zijn in principe rechtenvrij en kunt u zelf downloaden. NB: dit geldt niet voor foto’s van andere eigenaren.

Foto’s die niet via internet zichtbaar zijn, zijn wel in de Digilounge van het Drents Archief digitaal te raadplegen. Op deze foto’s rust nog auteursrecht, of het is niet bekend hoe de rechtensituatie is. U kunt de gewenste fotonummers aan ons doorgeven via het formulier, waarna wij zullen bekijken of wij deze foto’s aan u kunnen leveren en onder welke voorwaarden, of dat wij u moeten doorverwijzen naar de rechthebbende (de fotograaf, uitgever of rechtsopvolger). Ook voor deze foto’s vragen wij geen vergoeding, maar de betreffende rechthebbende kan wel om een vergoeding vragen.

Voor het maken van nieuwe scans op hogere resolutie brengen wij handelingskosten in rekening: € 13,50 per kwartier (plus € 6,00 administratiekosten voor bedragen kleiner dan € 150).

De levertijd bedraagt maximaal twee weken.