Reserveren bouwdossier Reserveren archiefstukken

Vanaf heden zijn wij op dinsdag, woensdag en donderdag weer geopend voor het doen van historisch onderzoek en het inzien van bouwdossiers. 
Op overige werkdagen zijn wij per mail bereikbaar. 

De Digilounge kunt u tijdens openingstijden gratis en zonder reservering bezoeken. In onze Digilounge kunt onder andere genealogisch onderzoek doen, de Kadaster-archiefviewer en onze beeldbank raadplegen of de film van de maand bekijken.

Wilt u originele archiefstukken aanvragen? Dan kunt u op onze Studiezaal terecht, daarvoor is reserveren verplicht. Dit kan tot 24 uur van te voren, via een van de knoppen hierboven. Bijkomend voordeel van reserveren is dat de door u aangevraagde archiefstukken bij binnenkomst al voor u klaar liggen. Ook voor het inzien van bouwdossiers blijft reserveren verplicht. 

Een tijdslot reserveren

Via de Bouwdossier-kalender kunt u bouwdossiers aanvragen, ook kunt u een tijdslot reserveren voor het doen van historisch onderzoek.

Let op!

Wegens omstandigheden worden er op dit moment geen archiefstukken meer gehaald na 14.00 uur. Houd hier rekening mee wanneer u het Drents Archief 's middags bezoekt. Uiteraard liggen vooraf aangevraagde archiefstukken wel na 14.00 uur voor u klaar wanneer u het Drents Archief bezoekt.