Excerpt: Ontsnap uit de kelders van het Drents Archief in dit spannende schoolprogramma 

Voortgezet onderwijs; havo/vwo klas 1 t/m 3

Om te ontsnappen uit de kelders van het Drents Archief, moet de Code Napoleon gekraakt worden… Lukt het de leerlingen om alle opdrachten binnen de tijd goed uit te voeren? Hun kennis en creativiteit wordt op de proef gesteld in de educatieve Escaperoom over de Franse Tijd. Elk goed antwoord in het spel brengt de leerlingen dichter bij de vrijheid.

De gebeurtenissen in Drenthe in deze woelige periode staan centraal in de Escaperoom: de prinsgezinden vs. de patriotten, de regels van Napoleon en de stadsplannen voor Assen van Lodewijk Napoleon. Wie was bijvoorbeeld Carel de Vos van Steenwijk? Wanneer kreeg Assen stadsrechten? En wie nam Koning Lodewijk mee op een tocht langs de hunebedden? Leerlingen komen er achter terwijl ze de eindoplossing proberen te vinden.

Excursie Franse Tijd

De Escaperoom kan ook worden geboekt als onderdeel van de Excursie Franse Tijd van het Drents Archief. Binnen deze excursie gaan leerlingen gedurende een halve dag aan de slag met vier programma’s die gaan over de Franse Tijd: archiefonderzoek met een rondleiding door de schatkamers van het archief, Escaperoom ‘Code Napoleon’, een stadswandeling door Assen en een workshop over het ontstaan van achternamen. Meer informatie over de excursie is hier te vinden.

Aansluitende kerndoelen

De excursie Franse Tijd is bedoeld als vervanging van een deel van de reguliere lesstof op school. Het programma sluit aan op VO kerndoelen 36, 37, 38 en 40 – tijd van pruiken en revoluties.

Informatie & aanmelden

  • Doelgroep: voortgezet onderwijs; havo/vwo klas 1 t/m 3
  • Groepsgrootte: maximaal 24 leerlingen
  • Kosten: € 4,50 per leerling
  • Wanneer: op afspraak, maandag t/m vrijdag
  • Duur van het programma: 60 minuten
  • Waar: Drents Archief, Brink 4, 9401 HS Assen
  • Vervoer: de scholen zorgen zelf voor het vervoer naar het Drents Archief.
  • Meer informatie en aanmelden: neem contact op met een van onze educatief medewerkers.