Excerpt: Bekijk de webexpositie en de tentoonstelling in het Drents Archief

31 augustus 2023

Op 11 september is het exact 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh met de trein vanuit Den Haag aankwam op het station in Hoogeveen. Naar aanleiding van dit jubileum is er (net als in het Drents Museum) in het Drents Archief aandacht voor de wereldberoemde kunstschilder. Met een speciale foto- en webexpositie laten we je vanaf 11 september het Drenthe van eind 19e eeuw zien. 

Webexpositie- en fototentoonstelling

Hoe zag Van Gogh onze provincie? In de webexpo zijn foto's te zien uit de tijd van Vincent van Gogh. Het zijn foto's van plaatsen, mensen of momenten die Van Gogh mede hebben geïnspireerd in zijn werk. Hij verkende het zuidoosten van Drenthe en maakte hier tekeningen, aquarellen en schilderijen. De mooiste foto's zijn de komende maanden bovendien te zien in een expositie in het Drents Archief. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van het Drents Archief.

De Van Gogh City Experience 

Ook doet het Drents Archief mee aan 'De Van Gogh City Experience'. Dit is een speciale wandelroute door de stad. Kunstenaars van nu hebben zich laten inspireren door Van Goghs werk van toen. Kunstenares Heidi van Duuren maakt speciaal hiervoor een eigen interpretatie van het kerkje van Zweeloo en deze schildert zij op onze entree. De wandelroute is van maandag 11 september tot en met zondag 7 januari 2024 te lopen. Binnenkort is de folder online te downloaden en verkrijgbaar bij het Drents Museum en VVV Assen.

Opa- en Omadagen

De jaarlijkse Opa -en Omadagen staan dit jaar in het teken van Vincent van Gogh. Jong en oud ontdekken van 24 t/m 26 oktober welke inspiratie de schilder uit het Drentse landschap haalde.
Locatie: Drents Museum en Drents Archief.