Film: Mestmoeders

Kalender
Drents Archief
Datum
30 oktober 2021 14:00 - 16:00
Locatie
Drents Archief
Url
https://peergroup.nl/mestmoeders-de-film

Beschrijving

Wanneer een jonge bedrijfsopvolger verongelukt, staat zijn zus onverwacht voor een moeilijke keuze. Door het overlijden van haar broer verschuiven de verhoudingen in het gezin, waar de boerin al generaties lang aan het roer staat. Er rust een zware taak op de schouders van de jongste. Zal ze het bedrijf van haar ‘mestmoeders’ voortzetten of besluit ze het licht uit te doen?

Mestmoeders is gemaakt naar de gelijknamige muzikale theatervoorstelling (van de makers van Maalkop), die afgelopen gelopen zomer te zien was op akkers van verschillende boerenbedrijven in Drenthe en Noord-Holland.
Stichting Peergroup en Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film presenteren de film eenmalig op een groot scherm in het Drents Archief in Assen.

Dinanda Luttikhedde, dramaturg van Mestmoeders, geeft een inleiding. Ook aanwezig is Margreet van den Burg, onderzoeker aan de Universiteit van Wageningen en gespecialiseerd in vrouwen en gender in de landbouw, voedselsystemen en plattelandsontwikkeling. Haar dissertatie belicht de geschiedenis van het onderwijs en ontwikkelingswerk voor agrarische en plattelandsvrouwen in Nederland.

Praktische informatie:

Datum: 30 oktober 2021 
Tijdstip: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: Drents Archief
Kosten: € 7,50
Tickets: alleen online te koop (niet bij de kassa). Reserveren kan tot 29 oktober via de website van Peergroup 

Locatie informatie

Drents Archief

Straat
Brink 4
Plaats
9401 HS Assen
Provincie
Drenthe
Land
Nederland