WOII-helpdesk

Een man leest een artikel over oud-premier Hendrikus Colijn in Storm, het weekblad van de Nederlandse SS, tijdens de boerenlanddag tegen het Bolsjewise tijdens de Tweede Wereldoorlog op 5 juli 1941 te Rolde.
Kalender
Drents Archief
Datum
15 augustus 2024 13:00 - 17:00
Locatie
Drents Archief

Beschrijving

Hulp bij vragen over Tweede Wereldoorlog: het Drents Archief geeft gratis begeleiding bij historisch onderzoek

Steeds meer mensen hebben vragen over hun familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over hun opa die ondergedoken heeft gezeten, over een familielid dat lid was van de NSB of misschien over iemand die tijdens de oorlog gevangen heeft gezeten. Veel informatie uit die tijd is sinds kort openbaar geworden, maar hoe vind je je weg in de archieven?

Om onderzoekers op weg te helpen biedt het Drents Archief elke donderdagmiddag van 13.00-17.00uur een helpdesk Tweede Wereldoorlog. Bezoekers krijgen tips hoe ze zelf verder kunnen zoeken bij het Drents Archief of andere instellingen en websites. De helpdesk werkt op afspraak. Reserveren kan via info@drentsarchief.nl of 0592 313523.

Daarnaast kunt u op dinsdagmiddag onze helpdesk Bewoningsgeschiedenis en op woensdagmiddag ons spreekuur Kadasterarchieven bezoeken.

Locatie informatie

Drents Archief

Straat
Brink 4
Plaats
9401 HS Assen
Provincie
Drenthe
Land
Nederland