Oktober Kindermaand: in de voetsporen van een weeskind

Inschrijving in het weeshuis tijdens het programma van Oktober Kindermaand in het Drents Archief
Kalender
Drents Archief
Datum
1 oktober 2023 13:00 - 16:00
Locatie
Drents Archief

Beschrijving

Meer dan tweehonderd jaar geleden bedenkt Johannes van den Bosch een plan om de armoede in het hele land op te lossen. Alle arme mensen en weeskinderen moeten naar Drenthe verhuizen om daar opgevoed te worden tot nuttige burgers. In het Drentse Veenhuizen worden drie enorme gebouwen neergezet om de weeskinderen op te vangen. Hoe zag het leven van zo’n weeskind eruit? Op zondag 1 oktober ontdek je het tijdens een gratis activiteit in het Drents Archief in Assen, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.  

Bij binnenkomst in het Drents Archief vangt de weesmoeder je op. Zij verzorgt de inschrijving in het weeshuis. Daarna ga je snel aan de slag, want er moet gewerkt worden! In de spinnerij bijvoorbeeld, om geld te verdienen voor klompen en een schort. Ook leer je Johannes van den Bosch kennen. Hij was de directeur van de Maatschappij van Weldadigheid en de bedenker van het plan van de grote weeshuizen. Als aan het eind van de rit je ontslagbrief wordt ondertekend, dan mag je het weeshuis weer verlaten! 

Deze activiteit is speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, deelname is gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan via deze link of door te bellen naar 0592 313523.
Het programma start om 13.00, 14.15 en 15.30 uur. Het programma duurt ongeveer 1 uur.

Dit programma maakt onderdeel uit van Oktober Kindermaand. 

Locatie informatie

Drents Archief

Straat
Brink 4
Plaats
9401 HS Assen
Provincie
Drenthe
Land
Nederland