Opa- en omadagen

Kalender
Drents Archief
Datum
20 oktober 2022 10:00 - 16:00

Beschrijving

Neem jij je Opa en Oma mee op reis? Met een speciaal paspoort met opdrachten ga je in de herfstvakantie in het Drents Museum en Drents Archief op onderzoek uit. Je ontdekt een heilige berg in de tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat – schatten uit het oude Armenië’ en je maakt kennis met bijzondere muziek. Je maakt een unieke persoonlijke zegel en een button om samen met je paspoort te laten zien wie je bent. Tot slot zijn er ontdekopdrachten over bekende én onbekende Drentse dieren. De Opa- en Omadagen zijn op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 oktober van 10.00-17.00 uur. Let op: tickets zijn alléén online verkrijgbaar via www.drentsmuseum.nl/opa-omadagen (vol=vol). Natuurlijk zijn ook vaders, moeders, ooms, tantes en buren welkom! De toegangsprijs is € 2,50 per kind en volwassenen betalen € 9,50 per persoon voor het gehele programma (inclusief entree Drents Museum). Museumkaarthouders, Vrienden van het Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap betalen € 6,50 per persoon.                                  

Armeense schatten

De expeditie start in het Drents Museum. Hier krijg je je eigen paspoort met opdrachten en begin je met een wandeling door de tentoonstelling In de ban van de Ararat. Je komt langs schatten zoals zilveren bekers, kostbare wapens en kleine sieraden met allerlei dieren. Een van de meest bijzondere schatten is een stukje hout van de Ark van Noach. Via de heilige berg de Ararat vervolg je je reis naar het muzieklokaal met Armeense en Nederlandse muziek van het ICO Partner in Kunst & Cultuur. Vergeet niet telkens je paspoort bij te werken met de informatie die je bij de verschillende ‘stops’ verdient.

Ark van Noach

Via de Ark van Noach op de Brink gaat de tocht vervolgens verder naar het Drents Archief waar je met letters, symbolen of een geheime code je eigen stempel maakt. Deze geeft toegang tot het button-atelier in de middeleeuwse Kloostergang. Onder leiding van docent beeldende kunst van het ICO maak je een unieke badge met jouw fantasiedier. De expeditie vervolgt zich naar het bijzondere dierenrijk in Drenthe. Stichting Het Drentse Landschap organiseert diverse ontdekopdrachten over bekende én onbekende dieren in Drenthe. Heb jij nu je paspoort compleet en kun je de opdracht maken?

Kom jij ook?

Het programma vindt plaats op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 oktober om 10.00, 11.30, 13.00 en 14.30 uur en is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, maar oudere broers en zussen mogen natuurlijk ook meedoen. Ook vaders, moeders, ooms, tantes en buren zijn welkom. De toegangsprijs is € 2,50 per kind en volwassenen betalen € 9,50 per persoon voor het gehele programma (inclusief entree Drents Museum). Museumkaarthouders, Vrienden van het Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap betalen € 6,50 per persoon.

Dit programma is een samenwerkingsverband tussen het Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO Partner in Kunst & Cultuur.