Film: Assen van toen met live-commentaar

Kalender
Drents Archief
Datum
5 april 2023 14:00 - 15:15

Beschrijving

Met oude filmbeelden van het Jeugdverkeerspark, een koninklijk bezoek, de binnenstad bomvol auto’s en natuurlijk de legendarische TT-nachten worden bezoekers meegenomen op een trip down memory lane. Terug naar de tijd dat in ons provinciestadje de halve binnenstad werd afgebroken omdat het mee moest in de vaart der volkeren. Leden van de Asser Historische Vereniging vertellen de bekende én minder bekende verhalen bij deze nostalgische beelden; wie heeft er niet leren drinken aan de bar bij Jampie Dekker, Parkzicht of Boele Geerts?

De film met verhalen van Assen is een activiteit in het kader van Gekleurd Grijs en wordt getoond op woensdag 5 april van 14.00 – 15.15 uur in de Studio van het Drents Archief, Brink 4 (entree Museumlaantje) in Assen. Deelname kost vijf euro, inclusief koffie of thee met een koekje na afloop. Aanmelden is noodzakelijk via info@drentsarchief.nl of 0592 – 313 523.

Heerlijk nostalgisch genieten!

Nog één keer herinneringen ophalen aan de stad van toen. Bellevue, Ten Holder (voor al uw huishoudelijke artikelen), Café Royal en de schoenenzaak van Gans: het zal bij menig Assenaar nog wel een belletje doen rinkelen. Maar kent u de Drentse Landelijke Ruiterdagen nog? Het tweedaagse evenement op het sportpark zorgde halverwege vorige eeuw een waar spektakel in de stad.

In de jaren ’60 vestigen zich ook steeds meer bedrijven zich in Assen, de economie in de Drentse hoofdstad groeit. In sneltreinvaart worden nieuwbouwwijken uit de grond gestampt om onderdak te bieden aan arbeiders en hun gezinnen. Rijtjeswoningen, bungalows en flats aan de Nobellaan en de aangrenzende wijken Noorderpark en Lariks schieten in die jaren als paddenstoelen uit de grond.

Tijdens en na het bekijken van de film vertellen de leden van de Asser Historische Vereniging alle opvallende, onbekende en smeuïge details die u nog niet wist over onze hoofdstad

Praktische informatie

  • Datum: Woensdag 5 april 2023
  • Start: 14.00 uur
  • Locatie: Studio, Drents Archief. Brink 4 (entree Museumlaantje)
  • Prijs: € 5,- incl. koffie/thee en wat lekkers na afloop
  • Aanmelden: verplicht, dit kan via info@drentsarchief.nl of 0592 - 313 523

Wil je nog meer films met live-commentaar bekijken? Op 20 april organiseert het Drents Archief een soortgelijke filmvertoning, dan staan de Gouden Jaren na de Tweede Wereldoorlog centraal.