De tijd van lange en koude winters vol sneeuw en ijspret lijkt lang geleden. Daarom blikt het Drents Archief, in navolging van de succesvolle zomerfilms, met een speciale filmcompilatie in december en begin januari terug op de winters van vroeger. Hoe beleefde Drenthe de koude maanden van de jaren '60, '70 en '80?

De themafilm ‘Winter in Drenthe’ zou normaal gesproken dagelijks en doorlopend te zien zijn in de Digilounge van het Drents Archief. Maar vanwege de coronamaatregelen, is dat dit jaar niet mogelijk. Daarom deelt het Drents Archief van 2 december tot en met 2 januari elke woensdag en zaterdag een deel van de film op social media. Elke aflevering is te zien op de Facebook en Instagrampagina van het Drents Archief én op de website. 'Winter in Drenthe’ is ook elke week te zien bij Dagblad van het Noorden. De films worden vertoond op www.dvhn.nl en op de Facebook- en Instagrampagina van de krant.

Benieuwd naar alle afleveringen? Elke woensdag en zaterdag komt er een nieuwe bij. De hele compilatie speelt hieronder doorlopend af.