Let op: Reserveren momenteel verplicht

Vanwege de corona-maatregelen is het op dit moment noodzakelijk om een afspraak te maken voor uw bezoek. U kunt via onze reserveringstool een afspraak inplannen en aangeven welke archiefstukken u op dat moment wilt inzien.

461 Caart of Afbeeldinge van de Smildiger Vaart...; 17530529 (Drents Archief)

Uw zoekacties: Caart of Afbeeldinge van de Smildiger Vaart...; 17530529
xAfbeeldingen

Zoek in afbeeldingen

Archieven.nl bevat verschillende bronnen waarin afbeeldingen centraal staan. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een Affiche, Bidprentje, Foto, Schilderij, Zegel e.d.. Op deze pagina worden afbeeldingen bijeengebracht, van diverse archiefdiensten, tot één beeldbank. In de beeldbank worden alleen beschrijvingen getoond met bestandskoppelingen. Oftewel: beschrijvingen van de soort foto die geen bestandskoppeling bevatten, worden uitgesloten in de beeldbank.

In deze zoekfuntie wordt gezocht op afbeeldingen en worden bijbehorende bronnen gevonden, bijvoorbeeld het affiche. Aanklikken van de afbeelding levert de scan.

Voor de beeldbank zijn vier keuzes te maken in de wijze van weergave van de afbeeldingen. De standaardweergave is Kleine afbeeldingen. Verder zijn de Detail-,  Galerie- en Grote afbeeldingen-weergave ook te kiezen. Kleine afbeeldingen en Grote afbeeldingen zijn nieuwe weergaves, ontwikkeld voor de beeldbank. De Kleine afbeeldingen-weergave toont kleinere afbeeldingen dan de Grote afbeeldingen-weergave en toont daarmee dus meer afbeeldingen op een pagina.

Afbeeldingen
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Kaart
461 Caart of Afbeeldinge van de Smildiger Vaart...; 17530529
Datering:
17530529
Titel:
Caart of Afbeeldinge van de Smildiger Vaart...
Jaar van uitgave:
17530529
Plaats van uitgave:
Diever
Vervaardiger:
M. Withoudt, geadmiteerd Landmeter der Landschap Drenthe
Techniek:
Manuscript
Formaat:
65x49 cm
Annotatie:
... zoo als de selve met sijn voornaamste Cromten is lopende van Meppel Af tot opt leemgraven schut - Deze Caart Aldüs verveerdigt en Gemaakt ten versoeke van De Hrn. D.R. Lycklema Grietman van Macumga-Makkinga. Met namen van landeigenaren.
Bekijk archieftoegang:

Ga
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS