Let op: in verband met de verbouwing van ons kaartendepot kunt u op dit moment geen originele kaarten aanvragen. De meeste kaarten zijn wel voor u online beschikbaar. U kunt via onze reserveringstool een afspraak inplannen en aangeven welke archiefstukken u op dat moment wilt inzien.

4. Gedeponeerde archieven (Drents Archief)

Uw zoekacties: Nederlands Hervormde Gemeente Wapserveen

0401 Nederlands Hervormde Gemeente Wapserveen

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De hieronder beschreven archieven werden in 1983 aan het rijksarchief in bewaring gegeven, met uitzondering van de nummers 57-60, 63-69 en 80. De nummers 58 en 59 werden in 1919 ontvangen, nummer 80 verkreeg het rijksarchief in 1980 in eigendom en de nummers 57, 60 en 63-69 werden in 1985 in bewaring gegeven.
Inventaris van de Nederlands Hervormde gemeente Wapserveen

Kenmerken

Datering:
1635-1963
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Drents Archief, Assen. Toegang 0401 Nederlands Hervormde Gemeente Wapserveen
VERKORT:
NL-AsnDA, 0401