U kunt via onze reserveringstool een afspraak inplannen en aangeven welke archiefstukken u op dat moment wilt inzien.

0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoo... (Drents Archief)

Uw zoekacties: Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
3. Regestenlijst
Chronologisch gerangschikt. Het eerste nummer is het volgnummer van het regest, het tweede nummer is het inventarisnummer.
40 Johan van Echten verklaart schuldig te zijn aan zijn zoon Vrederik en zijn dochter Ludeke 400 gulden, te betalen op Allerheilingen a.s. Als onderpand geeft hij Weerhigevlaad in Echtener broke, waarvan hij de stok heeft gelegd. Bij betaling heeft Vrederik recht op tweederde en Ludeke op een derde deel. Bezegeld door Johan van Echten. Origineel, met beschadigd zegel. 1450 maart 25, op onser lever vrouwendach geheiten Annunciacio
0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
3. Regestenlijst
40
Johan van Echten verklaart schuldig te zijn aan zijn zoon Vrederik en zijn dochter Ludeke 400 gulden, te betalen op Allerheilingen a.s. Als onderpand geeft hij Weerhigevlaad in Echtener broke, waarvan hij de stok heeft gelegd. Bij betaling heeft Vrederik recht op tweederde en Ludeke op een derde deel. Bezegeld door Johan van Echten. Origineel, met beschadigd zegel. 1450 maart 25, op onser lever vrouwendach geheiten Annunciacio
NB:
Zie inventarisnummer 18

Kenmerken

Datering:
(1275) 1316 - 1952
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Drents Archief, Assen. Toegang 0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
VERKORT:
NL-AsnDA, 0614
Categorie: