U kunt via onze reserveringstool een afspraak inplannen en aangeven welke archiefstukken u op dat moment wilt inzien.

23 Alardus de Molendino, proost en archidiaken van de kerk van Sint... (Drents Archief)

Uw zoekacties: Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
3. Regestenlijst
Chronologisch gerangschikt. Het eerste nummer is het volgnummer van het regest, het tweede nummer is het inventarisnummer.
23 Alardus de Molendino, proost en archidiaken van de kerk van Sint Maria te Utrecht, bevestigt de keuze door Johannes van Echten van Johannes Wolteri tot pastoor van Kukanghen, welke plaats vacant was na het overlijden van Johannes Bastert. Hij verzoekt hem in het bezit van zijn kerk te stellen. Bezegeld door de oorkonder. Origineel, met fragment van het zegel. Gedrukt in OGD 1191. 1404 september 25, feria quarta post festum Mauricii et sociorum eius
0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
3. Regestenlijst
23
Alardus de Molendino, proost en archidiaken van de kerk van Sint Maria te Utrecht, bevestigt de keuze door Johannes van Echten van Johannes Wolteri tot pastoor van Kukanghen, welke plaats vacant was na het overlijden van Johannes Bastert. Hij verzoekt hem in het bezit van zijn kerk te stellen. Bezegeld door de oorkonder. Origineel, met fragment van het zegel. Gedrukt in OGD 1191. 1404 september 25, feria quarta post festum Mauricii et sociorum eius
NB:
Zie inventarisnummer 644

Kenmerken

Datering:
(1275) 1316 - 1952
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Drents Archief, Assen. Toegang 0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
VERKORT:
NL-AsnDA, 0614
Categorie: