U kunt via onze reserveringstool een afspraak inplannen en aangeven welke archiefstukken u op dat moment wilt inzien.

33 Henric Glinthagen en Henric ten Water, schepenen in Zwolle, verk... (Drents Archief)

Uw zoekacties: Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
3. Regestenlijst
Chronologisch gerangschikt. Het eerste nummer is het volgnummer van het regest, het tweede nummer is het inventarisnummer.
33 Henric Glinthagen en Henric ten Water, schepenen in Zwolle, verklaren dat Henric van Zanten vermaakt heeft aan de kinderen van zijn dochter Ghertrude al zijn goederen binnen stad of stadsvrijheden van Zwolle. Pas als het laatste van die kinderen kinderloos zou sterven, zou het vererven op zijn wettige ergenamen. Hiervan uitgezonderd zijn 30 guldens, die hij vermaakt aan Fije, natuurlijk dochter van zijn zoon Tydeman van Zanten, alsmede zijn vordering op de stad Zwolle, die hij vermaakt aan zijn natuurlijke dochter Alide. Bezegeld door de oorkonder. Gevidimeerd in 1435, (regest 34). 1430 augustus 9, des saterdages nae sante Peters dach ad vincula
0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
3. Regestenlijst
33
Henric Glinthagen en Henric ten Water, schepenen in Zwolle, verklaren dat Henric van Zanten vermaakt heeft aan de kinderen van zijn dochter Ghertrude al zijn goederen binnen stad of stadsvrijheden van Zwolle. Pas als het laatste van die kinderen kinderloos zou sterven, zou het vererven op zijn wettige ergenamen. Hiervan uitgezonderd zijn 30 guldens, die hij vermaakt aan Fije, natuurlijk dochter van zijn zoon Tydeman van Zanten, alsmede zijn vordering op de stad Zwolle, die hij vermaakt aan zijn natuurlijke dochter Alide. Bezegeld door de oorkonder. Gevidimeerd in 1435, (regest 34). 1430 augustus 9, des saterdages nae sante Peters dach ad vincula
NB:
Zie inventarisnummer 619

Kenmerken

Datering:
(1275) 1316 - 1952
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Drents Archief, Assen. Toegang 0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
VERKORT:
NL-AsnDA, 0614
Categorie: