U kunt via onze reserveringstool een afspraak inplannen en aangeven welke archiefstukken u op dat moment wilt inzien.

35 Schepenen en raad der stad Zwolle verklaren dat Claes van den Br... (Drents Archief)

Uw zoekacties: Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
3. Regestenlijst
Chronologisch gerangschikt. Het eerste nummer is het volgnummer van het regest, het tweede nummer is het inventarisnummer.
35 Schepenen en raad der stad Zwolle verklaren dat Claes van den Brincke en Johan Potgieter, voogden over de kinderen van Gertruide dochter van Henric van Zanten, gescheiden hebben van Jutte van Zanten en haar dochter Gostewen de nagelatenschap van Henric van Zanten en zijn vrouw Alijd. Jutte en Gostewen krijgen een rente van 4 herenponden uit een maat van Gheert van Ryng, een rente van 6 herenponden uit het bezit van Henric van Zanten in de Zassingstrate. Bezegeld met het stadszegel. Origineel, met licht beschadigd zegel.
0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
3. Regestenlijst
35
Schepenen en raad der stad Zwolle verklaren dat Claes van den Brincke en Johan Potgieter, voogden over de kinderen van Gertruide dochter van Henric van Zanten, gescheiden hebben van Jutte van Zanten en haar dochter Gostewen de nagelatenschap van Henric van Zanten en zijn vrouw Alijd. Jutte en Gostewen krijgen een rente van 4 herenponden uit een maat van Gheert van Ryng, een rente van 6 herenponden uit het bezit van Henric van Zanten in de Zassingstrate. Bezegeld met het stadszegel. Origineel, met licht beschadigd zegel.
Datering:
1435 april 9, opten hiligen Palmavent
NB:
Zie inventarisnummer 620

Kenmerken

Datering:
(1275) 1316 - 1952
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Drents Archief, Assen. Toegang 0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
VERKORT:
NL-AsnDA, 0614
Categorie: