U kunt via onze reserveringstool een afspraak inplannen en aangeven welke archiefstukken u op dat moment wilt inzien.

63 Lubbert Hertgerssoon, richter te Dalfsen, verklaart dat Johan va... (Drents Archief)

Uw zoekacties: Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
3. Regestenlijst
Chronologisch gerangschikt. Het eerste nummer is het volgnummer van het regest, het tweede nummer is het inventarisnummer.
63 Lubbert Hertgerssoon, richter te Dalfsen, verklaart dat Johan van Dyepholt, doctor in beide rechten, kanunnik en scholaster te Deventer, verkocht heeft aan Jacob van Ittersum een rente van 15 goudguldens uit de hof te Lenthe in het kerspel Dalfsen, geheten des Roeden goed en toebehorend aan Derick Neefken. Bezegeld door Lubbert Hertgerssoon en Johan van Dyepholt. Origineel, met zegel. 1480 november 8, des wonsdages nae sante Wilbrordus dage des heilegen bisscops
0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
3. Regestenlijst
63
Lubbert Hertgerssoon, richter te Dalfsen, verklaart dat Johan van Dyepholt, doctor in beide rechten, kanunnik en scholaster te Deventer, verkocht heeft aan Jacob van Ittersum een rente van 15 goudguldens uit de hof te Lenthe in het kerspel Dalfsen, geheten des Roeden goed en toebehorend aan Derick Neefken. Bezegeld door Lubbert Hertgerssoon en Johan van Dyepholt. Origineel, met zegel. 1480 november 8, des wonsdages nae sante Wilbrordus dage des heilegen bisscops
NB:
Zie inventarisnummer 630

Kenmerken

Datering:
(1275) 1316 - 1952
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Drents Archief, Assen. Toegang 0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
VERKORT:
NL-AsnDA, 0614
Categorie: