U kunt via onze reserveringstool een afspraak inplannen en aangeven welke archiefstukken u op dat moment wilt inzien.

81 Henrick Ryquynssoen, onderschulte van Vullenhoe, verklaart dat R... (Drents Archief)

Uw zoekacties: Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
3. Regestenlijst
Chronologisch gerangschikt. Het eerste nummer is het volgnummer van het regest, het tweede nummer is het inventarisnummer.
81 Henrick Ryquynssoen, onderschulte van Vullenhoe, verklaart dat Reynolt de Vos van Steenwijck, voogd over de kinderen van wijlen zijn broer Henrick die Vos van Steenwijck en Evert Kusen, gekweten is door Joriaen Schenck, vrijheer te Tautenberch, en zijn vrouw Anna Voss voor de afkoop van een rente van 5 mud rogge Zwolse maat, die Henrick bezat uit een goed te Dwyngeloe, geheten Hoevinge erve. Dit goed is een leengoed van de bisschop van Utrecht, waarmee Anna Voss beleend is. Bezegeld door de oorkonder. Origineel, met beschadigde zegels. 1505 augustus 19, des dinxedages nae onser liever vrouwen dach Assumptio
0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
3. Regestenlijst
81
Henrick Ryquynssoen, onderschulte van Vullenhoe, verklaart dat Reynolt de Vos van Steenwijck, voogd over de kinderen van wijlen zijn broer Henrick die Vos van Steenwijck en Evert Kusen, gekweten is door Joriaen Schenck, vrijheer te Tautenberch, en zijn vrouw Anna Voss voor de afkoop van een rente van 5 mud rogge Zwolse maat, die Henrick bezat uit een goed te Dwyngeloe, geheten Hoevinge erve. Dit goed is een leengoed van de bisschop van Utrecht, waarmee Anna Voss beleend is. Bezegeld door de oorkonder. Origineel, met beschadigde zegels. 1505 augustus 19, des dinxedages nae onser liever vrouwen dach Assumptio
NB:
Zie inventarisnummer 547

Kenmerken

Datering:
(1275) 1316 - 1952
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Drents Archief, Assen. Toegang 0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
VERKORT:
NL-AsnDA, 0614
Categorie: