U kunt via onze reserveringstool een afspraak inplannen en aangeven welke archiefstukken u op dat moment wilt inzien.

129 Engelbert van Ensse, drost te Coevorden en van Drenthe, verklaa... (Drents Archief)

Uw zoekacties: Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
3. Regestenlijst
Chronologisch gerangschikt. Het eerste nummer is het volgnummer van het regest, het tweede nummer is het inventarisnummer.
129 Engelbert van Ensse, drost te Coevorden en van Drenthe, verklaart met 24 Etten op de lotting te Rolde op Pinsteren 1565 ordel gewezen te hebben tussen Johan van Echten, mede voor zijn meier Albert ten Lynde, en Johan Kock, namens juffer Van den Kampe. De pandkering, door Albert gedaan tegen juffer Van den Kampe, wordt van onwaarde verklaard, als de juffer bewijzen kan dat uit het erf te Linde rente betaald is binnen 30 jaar. Bezegeld en ondertekend door de Drost. Origineel, met zegel.
0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
3. Regestenlijst
129
Engelbert van Ensse, drost te Coevorden en van Drenthe, verklaart met 24 Etten op de lotting te Rolde op Pinsteren 1565 ordel gewezen te hebben tussen Johan van Echten, mede voor zijn meier Albert ten Lynde, en Johan Kock, namens juffer Van den Kampe. De pandkering, door Albert gedaan tegen juffer Van den Kampe, wordt van onwaarde verklaard, als de juffer bewijzen kan dat uit het erf te Linde rente betaald is binnen 30 jaar. Bezegeld en ondertekend door de Drost. Origineel, met zegel.
Datering:
[1565]
NB:
Zie inventarisnummer 517

Kenmerken

Datering:
(1275) 1316 - 1952
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Drents Archief, Assen. Toegang 0614 Huis te Echten en de Algemene Compagnie van 5000 Morgen te Hoogeveen
VERKORT:
NL-AsnDA, 0614
Categorie: