Let op: in verband met de verbouwing van ons kaartendepot kunt u op dit moment geen originele kaarten aanvragen. De meeste kaarten zijn wel voor u online beschikbaar. U kunt via onze reserveringstool een afspraak inplannen en aangeven welke archiefstukken u op dat moment wilt inzien.

1031 AV1031 Kleuterschool De Speeldoos te Sleen, deel 14; vermoedel... (Drents Archief)

Uw zoekacties: AV1031 Kleuterschool De Speeldoos te Sleen, deel 14; vermoed...

AV1031 Kleuterschool De Speeldoos te Sleen, deel 14; vermoedelijk Kemper; origineel 1960; kopie onbekend

Zoek in deze film
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Datering:
origineel 1960; kopie onbekend
Titel:
Kleuterschool De Speeldoos te Sleen, deel 14
Maker:
vermoedelijk Kemper
Samenvatting:
Film over de kleuterschool Speeldoos in Sleen. Aan de orde komen de verjaardag van de juf, waarbij kinderen haar cadeaus geven in de zandbak, ze limonade en taartjes krijgen en de moeders daarna pannenkoeken brengen die men binnen nuttigt. Als besluit van de feestelijke dag eten ze een ijsje bij cafetaria 'De Hondsrug'. Hierna gaan de kinderen naar huis.
Vervolgens het bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet aan de school. Sommige kinderen zijn bang voor de goedheiligman. Zwarte Piet doet raar, Sinterklaas deelt een voor een cadeaus uit aan de kinderen. De juffen krijgen tot slot ook presentjes. Hierna vertrekken de twee weer met de auto, uit een winters Sleen. De kinderen zwaaien Sint en Piet uit.
De viering van Kerst. Een viertal kinderen haalt een kerstboom op die ze meenemen naar de school. In de klas maken anderen kerststukjes. Men versiert de kerstboom. Een juf steekt de kaarsjes aan. Hierna verlaten de kinderen de school. Er ligt een beetje sneeuw op straat.
Soort:
video, VHS
Kleur/zwartwit:
kleur
Geluid/stom:
stom
Lengte:
29'27"