Excerpt: Een gezellig, historisch uitje plannen? Kom naar het Drents Archief!

Wilt u een interessant en gezellig uitje organiseren voor uw vereniging of familie? Een uitstapje extra diepgang geven? U kunt met een groep van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur een bezoek brengen aan het Drents Archief voor een rondleiding door het monumentale pand, een historische themafilm of zelfs een kijkje in het ondergrondse depot. Daar ziet u verschillende originele documenten zoals historische kaarten, dagboeken en middeleeuwse oorkonden. Een historicus vertelt de verhalen achter deze bijzondere archiefstukken.

Ga terug in de tijd en beleef het Drenthe van toen.

Voor uw bezoek kunt u een keus maken uit verschillende themafilms, waaronder Naar school, Verkeer en vervoer, Drentse vrouwen, Koninklijk bezoek in Drenthe, Drentse tradities en unieke historische filmbeelden van de TT van Assen. Was u erbij toen Wil Hartog in 1977 de 500cc won? Daarnaast kunnen we van elke Drentse gemeente een filmcompilatie van ca. 15 minuten laten zien in onze ruime Studio, waar het metershoge beeldscherm de verhalen tot leven brengt. Ervaar het prachtige materiaal uit het Drents Archief.

Bedrijfspresentaties

In de Studio is plaats voor 48 personen en deze is daarom zeer geschikt voor organisaties en bedrijven. Het multimediatheater heeft een metersgroot scherm waarmee presentaties en films een overweldigende indruk achterlaten. In overleg ontwerpen we graag een eigen programma, speciaal voor u gemaakt. 

Informatie over tarieven & reserveren

Wij adviseren verenigingen en organisaties in Drenthe graag over een historisch programma op maat.
Wilt u meer informatie over tarieven of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem contact met ons op.