Excerpt: Op zoek naar een bijzondere trouwlocatie? Trouw bij ons in het oudste stukje van Assen.

Bent u op zoek naar een bijzondere trouwlocatie? In het oudste stukje van Assen, aan de Brink, kunt u historisch trouwen in de Laarwoudzaal onder een wel heel bijzonder plafond. Via het karakteristieke en graag gefotografeerde torentje aan de Kleine Brink komt u in de sfeervolle voormalige Commissiekamer.

Historische trouwlocatie in intieme setting (max. 30 personen) 

De plafondschildering in de Commissiekamer - ook wel de Laarwoudzaal genoemd -  verbeeldt de Drentse welvaart in de zeventiende eeuw. De deugden Liefde, Waarheid en Gerechtigheid spelen hierin een grote rol. Extra grandeur geven de achttiende-eeuwse portretten aan de wand van het echtpaar Van Heiden Reinestein, een vooraanstaande Drentse familie die jarenlang Huize Laarwoud in Zuidlaren bewoonde.

Sfeervol, authentiek en intiem

De voormalige Commissiekamer uit 1901 ademt geschiedenis. Door de originele eikenhouten deuren en lambrisering, ontworpen door Rijksbouwmeester Jacobus van Lokhorst, waan je je terug in de tijd. De Laarwoudzaal is een stijlvolle, intieme zaal, een trouwlocatie met karakter, voor gezelschappen tot maximaal dertig personen. Maak gerust een afspraak om vrijblijvend de zaal te bekijken.

Het Drents Archief ligt naast het Drents Museum in hartje centrum, op slechts 5 minuten lopen vanaf het station. Via de Stationsstraat loopt u via de brug over de Oostersingel zo het Museumlaantje in. Voor de trouwauto kunt bij de gemeente Assen een gratis parkeerkaart aanvragen om te kunnen parkeren op de naastgelegen Kleine Brink. Overige auto's uit de trouwstoet parkeren in een van de nabijgelegen parkeergarages.

Tarief

Maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur  € 250,-
Bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Informatie en bezichtigen van de zaal

Wilt u extra informatie of de trouwlocatie bekijken?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of 0592 - 313 523